Samsung u novoj promociji najavljuje preklopne novitete (VIDEO)

- in Video, Zanimljivosti
1177

Samsung-ov Galaxy Fold, čini se, bio je tek početak.

Tokom Samsung-ove konferencije za programere 2019., koja je započela u utorak, kompanija je objavila novi videozapis koji se može pogledati i na YouTubeu, pokazujući novi dizajn telefona u preklopnom obliku.

Samsung će nastaviti istraživati niz novih oblika u sklopivoj kategoriji. A na SDC19, Samsung je pozvao i programere i korisnike da se pridruže istraživanju uzbudljivih novih rješenja za poboljšanje svojih uređaja.

Video nam omogućava uvid u to kako bi u određenim stvarnim situacijama funkcioniralo korisničko sučelje za ovaj sklopivi telefon. U jednom trenutku telefon prikazuje video za kuhanje; kada se preklopi pod uglom od 90 stepeni, video se povlači u gornji dio displeja telefona, dok video kontrole ostaju u donjem, vodoravnom dijelu, koji ujedno postaje nešto kao postolje.

U videu se ne spominje nijedan određeni uređaj i vjerovatno je samo koncept onoga na čemu Samsung radi.

Glasine da Samsung planira da lansira preklopni telefon postoje od marta; a navodno, kompanija već ima jedan uređaj spreman za sljedeću godinu. Možda to čak neće biti prvi; Motorola takođe radi na preklopnom telefonu, a njihov uređaj bi mogao izaći već krajem ove godine.