Mame, pripremite maramice: Severina objavila pjesmu “Rođeno moje”

- in Promo, Showbiz, Stars
1404

Tačno u podne Severina je objavila, kako kažu njeni saradnici, najemotivniju i najljepšu baladu u životu.

Pjesmu “Rođeno moje”  posvetila je svom sinu Aleksandru, a i ona sama se slaže kako je to njena najljepša pjesma do sada.

Na svom Youtube kanalu Severina je napisala kako je ovo velika lijepa pjesma u kojoj se može pronaći svaki roditelj i svaki čovjek. Poruka pjesme je bezuvjetna ljubav. 

Riječ je o pjesmi koju je napisao Severinin dugogodišnji kompozitor Miloš Roganović koji je, između ostalih, napisao pjesmu “Kao”, “Alkatraz”, “Grad bez ljudi”, “Dobrodošao u klub”, “Italiana”, “Uzbuna”, “Ko me tjero”…

“Severina me ljetos nazvala i pitala da li bih joj napisao jednu lijepu, emotivnu pjesmu. Poslije prekrasnih balada koje sam joj napisao, kao što su “Grad bez ljudi”, “Dobrodošao u klub”, “Kao”, “Alkatraz”, razmišljao sam o temi pjesme i kako da napišem nešto novo. Odgovor je bio i preda mnom i u meni. Preda mnom, jer kad pogledam Severinu, vidim veliku zvijezdu, umjetnika, koja je prije svega majka koja se bori za dobrobit svog djeteta, a pritom se mora boriti i protiv raznih negativnih, nesvjesnih ljudi, koji pokušavaju da joj tu borbu otežaju i ospore. Odgovor je bio i u meni, jer sam i sam roditelj pa znam koje su to emocije, a oduvijek sam ih htio pretočiti u jednu ovakvu pjesmu. Tako je nastalo “Rođeno moje” i jako sam sretan zbog toga”, rekao je Miloš Roganović.

Pjesma je snimljena prije mjesec dana u Zagrebu, dok je spot sniman u Ljubljani, u režiji Nejca Levstika.

Svoju premijeru uživo ostvarit će na nadolazećoj Severininoj turneji “The Magic Tour”, koja kreće 16. novembra iz Splita, a nastavlja se 23. novembra u Beogradu, 7. decembra u Zagrebu, 21. decembra u Ljubljani.

Nova pjesma Severine “Rođeno moje” već sada ima nekoliko hiljada pregleda, a premijerno je možete pogledati u videu ispod.