Mali klub velikog srca: FK Seona nada se pobjedi protiv NK Odžak

- in BiH, Kanton, Sport
1668

Najvažnija sporedna stvar- fudbal ovih dana je glavna tema u Srebreniku. Nezaobilazna tema je i fenomenalni derbi Seona -Čelić sa nevjerovatnim rezultatom 11: 0, a svih 11 golova je postigao igrač FK Seona Adnan Salkić.

Trenutni lideri Druge nogometne lige FBiH- Sjever, mali klub koji igra velikim srcem, FK Seona ostat će upisan u historiji fudbala. Riječ je o nogometnom klubu iz Seone, koji je osnovan 1971. godine. Većinu svog postojanja je proveo u nižim ligama bosanskohercegovačkog nogometa. Najveći uspjesi Kluba su osvajanje Prve lige Tuzlanskog kantona i Kup-a TK. Pored dosadašnjih rezultata FK Seona je i ove godine napravila fenomenalan rezultat.

Proteklog vikenda u Drugoj ligi FBIH – Sjever odigrana je utakmica koja će ostati upisana u historiji fudbala. Seona je odnijela pobjedu nad Čelićem sa 11 golova. 

Za FK Seona kažu da je mali klub koji igra velikm srcem. Podršku klubu daju mnogi Srebreničani, naročito žitelji Seone, koji su ponosni na rezultate ovog kluba. Igrači FK Seona domaće utakmice dočekuju na stadionu Hasan polje. Na istom terenu, stadionu Hasan Polje imali smo priliku prisustvovati treningu ovog kluba. Šta smo doznali u razgovoru sa igračima FK Seona , te kako izgledaju njihove pripreme za utakmice,  pogledajte večeras u 18:00 sati na programu tv kanala “Tatabrada.tv” u sklopu emisije “Na kraju dana“.