Velika akcija na uređenju infrastrukture: Seona za primjer ostalima

- in BiH, Kanton, Vijesti
1125

Mještani Seone organizovali su u subotu veliku radnu akciju. Svojim volonterskim radom ali i donacijama, oko stotinjak mještana Seone uređivalo je infrastrukturu ovog mjesta. U velikoj radnoj akciji, mještani su uređivali kanale, nasipali bankine, krčili rastinje koje ugrožava puteve ali i sigurnost u saobraćaju.

Radi se o akciji na potpuno dobrovoljnom principu i za pohvalu je veliki odziv građana.

    

Ovakav jedan pozitivan primjer odnosa građana prema infrastrukturi u svom mjesto prepoznao je i gradonačelnik Srebrenika dr. Nihad Omerović i Gradska uprava, i ovom prilikom pomogli su građanima Seone sa oko 200 tona rizle sa prevozom, a ukoliko bude potrebe biće obezbijeđene i veće količine.

“Drago mi je da sam danas ovdje u Seoni na ovoj, za naše uslove nesvakidašnjoj akciji. Građani Seone su svijetli primjer kako se vlastitim angažmanom može učiniti dosta toga na poboljšanju uslova u lokalnoj zajednici, da se direktnim radom građana mogu riješiti brojni problemi efikasano i jeftino. Hvala svima koji su na bilo koji način učestvovali u ovoj akciji, a Seona je svakako primjer i ostalima, a Gradska uprava će uvijek biti na raspolaganju i pomoći će i ovu i sve slične akcije i u drugim mjesnim zajednicama”, rekao je gradonačelnik Srebrenika  Nihad Omerović”.

U razgovoru sa Damirom Dorićem saznali smo da je pokretač današnje akcije Suad Musić. Dorić se zahvaljuje Gradskoj upravi i svim mještanima i privrednicima na jako dobrom odzivu, istakavši da je vrijednost radova oko 6-7 000 maraka i da je sve urađeno na potpuno dobrovoljnoj bazi. Naglasio je kako bi troškovi bili možda i 5-6 puta veći da se za sve angažovala neka firma kao izvođač radova.
Seona se ovih dana dosta spominje u medijima. Pored daleko poznatog FK Seona, pobjednika Druge lige FBiH Sjever, prpoznatljivi će ostati i njeni mještani, koji svojom velikom radnom akcijom trabaju biti za primjer svim ostalima. Nakon radne akcije uslijedilo je druženje u prostorijama Mjesne zajednice Seona.