Domovini za rođendan: Tuzlanski učenici osvojili tri zlatne i jednu srebrnu medalju na takmičenja u SAD-u

- in BiH, Kanton, Promo, Vijesti
683

Učenici Richmond Park Međunarodne srednje škole u Tuzli: Enisa Kalfić, Amina Nišić i Alem Tukić u pratnji profesorice Jasmine Selimović, učestvovali su u finalnom takmičenju World Scholar´s Cup Tournament of Champions, koje je organizirano u Sjedinjenim Američkim Državama, na Yale Univerzitetu. 

Ovaj kup šampiona iz cijelog svijeta koji su ostvarili najbolje rezultate na nacionalnim i regionalnim takmičenjima bio je odlična prilika da i predstavnici Bosne i Hercegovine odmjere svoje znanje sa vršnjacima iz drugih država.

 

Oko 6000 takmičara raspoređenih u 700 timova takmičilo se u nekoliko kategorija, kao što su: debate, pisanje eseja i kvizovi znanja.

Jaka konkurenicija, našem timu bila je dodatni motiv da pokaže sve svoje vještine i ostvari zavidne rezultate. Kući su se vratili sa tri zlatne i jednom srebrnom medaljom, koje kako kažu, poklanjaju domovini za rođendan – Dan državnosti BiH.

Na ovu prestižnu reviju znanja učenici Richmond Park Međunarodne srednje škole iz Tuzle su se plasirali zahvaljujući odličnom plasmanu na globalnoj rundi u Hagu, Roterdamu i Amsterdamu (Holandija) koja je održana u julu ove godine – saopšteno je iz ove škole.

Podijeli sa ljubavlju