Dan državnosti obilježen u Tuzli i Srebreniku

- in BiH, Kanton, Video, Vijesti
2223

U povodu obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine delegacija Vlade Tuzlanskog kantona položila je cvijeće i odala počast na spomen obilježjima na Slanoj Banji u Tuzli.

            Delegaciju Vlade Tuzlanskog kantona činili su ministrica obrazovanja i nauke Fahreta Brašnjić, ministrica zdravstva Dajana Čolić, ministar kulture, sporta i mladih Srđan Mićanović, ministar za boračka pitanja Amir Kulaglić, ministar unutrašnjih poslova Sulejman Brkić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja Edin Buševac, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Elvir Herčinović i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mustafa Šakić.

            Nakon polaganja cvijeća održana je svečana sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona.

Povodom dana državnosti članovi Gradskog vijeća grada Srebrenik, boračka udruženja i ostali građani grada Srebrenika položili su cvijeće na centralni spomenik poginulim borcima u odbrambenom ratu ’92-’95. Cvijeće je položeno i na spomen obilježje poginulih boraca u NOB, a nakon polaganja cvijeća održana je svečana sjednica Gradskog vijeća.

Prisutnima se obratio gradonačelnik prigodnim govorom, a svečanu sjednicu upotpunio je prigodan program učenika mješovite srednje škole Srebrenik.

Kako je sve to izgledalo pogledajte u našem TV prilogu: