Nekadašnji san mnogih djevojaka sada neprepoznatljiv na ulici

- in Showbiz, Svijet
876

Nekada  seks-simbol, a danas ga na ulici uopšte ne prepoznaju.

Osim po glumačkim ostvarenjima, Nick je poznat i po turbulentnom privatnom životu koji su obilježile borbe s ovisnostima i brojne propale ljubavne veze. Karijeru je počeo u pozorištu, a ubrzo je prešao na film. 

Glumac Nick Nolte (78), koji je u karijeri snimio više od 50 filmova i čak je tri puta bio nominiran za Oscara, danas izgleda neprepoznatljivo. U mladosti su ga smatrali velikim seks-simbolom Hollywooda, a za njime su uzdisale žene širom svijeta.

No otad su prošla desetljeća, a Nolte više nije ono što je nekad bio. Upravo suprotno, kamere su ga ‘ulovile u potpuno drugačijem izdanju – duga sijeda brada, razbarušena kosa i ležerno odijevanje transformirali su Noltea pa bi ga danas rijetko ko prepoznao iz prve.

Nolte je karijeru započeo u pozorištu, no ubrzo je prešao na filmska platna, koja su mu osigurala planetarnu popularnost. Osim po glumačkim ostvarenjima, poznat je i po turbulentnom privatnom životu koji su obilježile borbe s ovisnostima i brojne propale ljubavne veze, piše 24sata.hr.

Sve je započelo još davne 1965. kada je bio uhićen zbog krivotvorenja dokumenata. Zbog tog zločina dobio je čak 45 godina zatvora. Iako to zvuči zastrašujuće, glumac se uspio izvući od služenja kazne jer je presuda na kraju bila odbačena.

Mnogo kasnije, 2002., Nolte je imao još jedan bliski susret s organima zakona kad je uhićen zbog sumnje da je vozio pijan u Malibuu.

Tri dana nakon uhićenja prijavio se u kliniku za savjetovanje, gdje je trebao raditi na svojim problemima s ovisnošću o alkoholu.

Krvni nalazi pokazali su da je bio pod utjecajem droge koja se obično koristi za silovanje, no glumac je oštro opovrgnuo da ga je itko ikada silovao. Ni na ljubavnom planu nije mu bilo dosadno pa se ženio čak četiri puta, a ima i dvoje djece. Inače, Nick Nolte nekoliko je puta proglašen najpoželjnijim muškarcem svijeta.

Izvor: hayat.ba