Zima u kraljevskom gradu Srebrenik: Svečano puštene u rad svjetleće dekoracije (FOTO)

- in BiH, Kanton, Promo, Vijesti
1845

“Zima u kraljevskom gradu- Srebrenik 2019” – naziv je projekta Turističke zajednice grada Srebrenik, kojim je ukrašena uža gradska zona povodom nastupajućih praznika.

Sinoć je svečanim puštanjem u rad svjetlećih dekoracija otpočela jedna posebna zima u kraljevskom gradu.
Grad Srebrenik je tako ovog decembra pokazao svoje do sada najraskošnije novodišnje izadanje, a građani Srebrenika će po prvi puta moći osjetiti čari Božića i Nove godine.

Novogodišnje uređenje gradske fontane ali i posebni dekorativni ulazi na šetalištu, tunel želja, osvijetljenih stabala, naročito starog hrasta, donijeli su praznični duh u ovaj kraljevski grad. Posebno zanimanje ali i oduševljenje kod građana je izazvala novogodišnja jelka postavljena u samom centru grada pored gradskog sata.

Grad Srebrenik će ove godine napokon zasjati u pravom novogodišnjem ruhu. Oduševljenje nisu krili ni građani, koji su iskoristili priliku za praznične fotografije sa porodicom, ali i poneki selfie.

Projekat “Zima u kraljevskom gradu – Srebrenik 2019”, jedan je od mnogih projekata Turističke zajednice Srebrenik. O samom projektu, ali i o narednim aktivnostima TZ Srebrenik, kazao je predsjednik TZ Mato Jurić, na press konferenciji održanoj povodom svečanog puštanja u rad svjetlećih dekoracija.

  

Pored medija, na press konfrenciji su prisustvovali i članovi TZ Srebrenik ali i gradonačelnik grada Srebrenik, Nihad Omerović.

 Detalje sa press konferencije, ali i atmosferu iz grada donosimo u programu Tatabrada.tv u emisji Na kraju dana u ponedjeljak od 18 sati.