Sanela Mustafić: Ljubav prema šivenju sam iskoristila kako bih radila ono što najviše volim (FOTO)

- in BiH, Izdvojeno, Vijesti
1647

Poznato je da su mame jako zahtjevne i da za svoju djecu žele samo najbolje. U tim slatkim mukama im može pomoći 40- godišnja Sanela Mustafić koja je stvorila cijeli asortiman proizvoda za mališane.

Sanela Mustafić, majka dvoje djece, po struci je tekstilni tehničar, a znanje iz struke je iskoristila kako bi se bavila izradom proizvoda za bebe od kojih su najtraženije unikatne ogradice za krevetiće, posteljine za djecu i odrasle, te ukrasni jastuci.

Prema riječima ove kreativne majke, ideja je nastala sasvim neočekivano.
” Kažu da se najveće stvari u životu dešavaju onda kada se najmanje nadamo! Naime bila sam nezaposlena majka dvije predivne djevojcice (14g i 5g), ali sam uvijek težila ka kreativnom radu, jer to me ispunjavalo i zanimalo. Kao mala sam bila sklona svemu vezanom za kreativnost, tako da sam i završila srednju Tekstilnu školu tada u Hrvatskoj, gdje sam i rođena. Nikad nisam požalila za tim smjerom,jer kroz školovanje sam se usavršila u svom zvanju, učestvujući u školskim modnim revijama i predstavljajući svoj maturski rad. Bilo je tu i par modnih revija i na gradskim dešavanjima izvan škole.”- ispričala je za studiod.ba Sanela Mustafić. 


Iako za sada trogodišnji hobi, Sanela svoje kreacije polako pretvara u siguran posao, jer je potražnja za njenim proizvodima velika. Što se tiče njenih radova, najveću pažnju je posvetila izradi proizvoda za bebe.


“Najviše izrađujem ogradice za krevetiće, nesvakidašnje, unikat baby gnijezda, dječije posteljine, ali i posteljine za odrasle, ukrasne jastuke,i sve što kupci traže što sam u mogućnosti realizovati. Uglavnom većina vjeruje u moj odabir, što mi laska.” – kaže u razgovoru za Studiod.ba. ova četrdesetogodišnjakinja.

“Moj logo je Baby dream, po tome sam prepoznatljiva”dodaje ova kreativna majka. 


Ideju za logo duguje poznatoj arhitektici za uređenje interijera u Zagrebu, gospođi Gordani Đeric, inače Sanelinoj dajnici, koja joj je velika motivacija i podrška.


“Posao mi je neograničenog radnog vremena, jer prije svega sam majka, supruga i kućanica. Ovaj posao zahtjeva mnogo vremena, truda, puno uložene ljubavi. Svakodnevno mi naviru nove ideje koje jedva čekam da realizujem. Svaki proizvod zahtjeva mnogo obrađivanja, dorade, a najviše uloženog vremena”- dodaje Sanela.


U mogućnosti je, kako nam je kazala, realizovati sve što kupci zatraže, a najviše joj laska povjerenje koje dobije od njih.

“Pri samom početku imala sam mnogo ciljeva, htjela sam se ostvariti u onome što volim, što me ispunjava i čini sretnom. Vjerujem u poslovicu -Ako radimo posao koji volimo, nećemo raditi niti jedan dan u svom životu,- jer zaista je tako. Željela sam slijediti svoje snove, biti neovisna žena koja će svojim rukama ispuniti sebi i svojim najmilijima sve želje. Gledajući iz ovog ugla, u kojem sam danas, vjerujem da sam uspjela jer me zovu „žena zlatnih ruku“.kaže u razgovoru za Studiod.ba. ova četrdesetogodišnjakinja.

Sve proizvode izrađuje od čistog pamuka, a njeni proizvodi su dostupni i u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji i Njemačkoj.

Sanelini proizvodi zahtijevaju mnogo obrađivanja, dorade i uloženog vremena. Ipak, kako kaže, najdraže joj je kada dobija fotografije njenih radova od zadovoljnih kupaca. Fotografije koje je najviše raduju su one sa već pristiglim bebama, jer je sretna kada vidi mališane kako uživaju u svom malom carstvu. 

Kaže da u svom radu ima dosta anegdota. “Anegdota u svom radu imam dosta lijepih, ali najdraže su mi kad vidim zadovoljstvo kupca nakon napornog rada i truda. Naravno drago mi je što svakodnevno upoznajem neke nove ljude.”- ispričala je Sanela u razgovoru za Studiod.ba. 

Velika potražnja za Sanelinim proizvodima pokazatelj je da je spremna udovoljiti i onima najzahtjevnijim. Saneline proizvode je moguće pronaći na Facebook stranicama „Posteljine Srebrenik“ i „Stvaraonica SM“, a na Instagramu se njeni proizvodi mogu naručiti preko profila pod nazivom „posteljinesrebrenik“.

„Smatram da samo vrijedni i odlučni uspiju u svojoj namjeri, vjerujem da nikada ne treba odustati od svojih snova. Ja sam srećom imala podršku mojih prijatelja i porodice, kojima sam vječno zahvalna.“ – dodala je Sanela za kraj razgovora.


Znanje, talenat i ljubav prema kreiranju i šivenju ali i prema djeci motivisali su ovu 40-godišnju majku da pokrene vlastiti posao, a mi se nadamo da će vas njena priča podstaknuti da slijedite svoje snove.