Tuzlanska Pivara slavi 135. godinu postojanja

- in BiH, Kanton, Vijesti
534

Pivara dd Tuzla ove godine obilježava svoj jubilej 135. godina postojanja. Riječ je o kompaniji, koja je prošla kroz težak tranzicijski period i koja je nastavila da čuva i gradi  tradiciju i kvalitet svog proizvoda.

Od tada pa sve do danas je bila i ostala društveno odgovorna kompanija.

U posljednjih šest godina Pivara dd Tuzla je doživjela eksapanziju investirajući preko 22 miliona KM u modernizaciju proizvodnih pogona, građevinskih objekta, motornih vozila i dr.   Pozitivan trend zadržala je i u 2019. godini kroz  realizovani poslovni plan kada je investirano 5,6 mil KM u proizvodne pogone: Brewmax softver, PET liniju punjača sa sa CIP stanicom i rezervoarima, teretna motorna vozila sa viljuškarima, karbonizer piva, dearator vode, paster piva za PET program, hidroforsko postrojenje sa omekšivačem vode te drugu opremu.

Moderan sistem Brewmax softver-a  predstavlja odlične temelje za daljnju nadogradnju, te  mogućnost unaprijeđenja kako tehničkih tako i tehnoloških izvedbi procesa. Ovakav potpuno otvoren sistem  daje mogućnosti  za optimizaciju i kontrolu  resursa koji se koriste u procesu proizvodnje piva i procesu održavanja  kompletnog sistema. Samim tim se dobija veća sigurnost kako za operatere, tako i za sam proizvod.

Ovom nadogradnjom stekla se mogućnost  za kontinuiran monitoring svih mjerenja u sistemu, te na taj način implementirana kompletna automatizacija pogona fermentacije piva. 

Dosadašnje investicije su uvijek bile usmjerene ka unaprijeđenju i modernizaciji proizvodnje, čuvanja  i plasmana prozvoda što na kvalitetniji način udovoljava zahtjevu tržišta i ISO standardima koje Pivara dd Tuzla posjeduje.

Pivara dd Tuzla je i ove godine kao i predhodnih godina, organizovala dvije SMS Nagradne igre koje su protekle zapažene i koje su dale očekivane rezultate.

Lidersku poziciju na području TK je potvrdila i zadržala sve do danas, a svojim distributivnim centrima u Sarajevu i Bihaću postala je dostupna u cijeloj zemlji, te se na taj način približila svojim potroščima/tgovcima koji su i ove godine prepoznali i odabrali  ˝Tuzlanski pilsner˝ kao MUST HAVE proizvod  za 2020 godinu. Kompanija je također i ovogodišnji dobitnik prestižnih nagrada Najkompanija i Najmenadžer za 2019 godinu.

“Ovu priliku želimo iskoristiti i zahvaliti se svim našim potrošačima kao i konzumentima koji su Pivaru Tuzla prepoznali kao br.1 brend u BiH i odabirom proizvoda Pivare odlučili jačati i stvarati bolju budućnost u BiH.”– poručili su iz ove kompanije. 

A iz kompanije poručuje da su zbog svojih vjernih potrošača dužni u 2020 godini nastaviti istim trendom uz nove pozitivne i  dobre stvari iz Pivare Tuzla!

 

Podijeli sa ljubavlju