Na Ekonomskom fakultetu svečano otvorena moderno uređena “MI BOSPO” prostorija

- in BiH, Kanton, Vijesti
746

Uspješna saradnja Ekonomskog fakulteta UNTZ Tuzla sa Mikrokreditnom organizacijom “MI-BOSPO” iz Tuzle rezultirala je projektom “MI-BOSPO sala”, a koji je podrazumijevao potpunu adaptaciju i opremanje sale koju će od sada studenti moći svakodnevno koristiti. 

Sala je svečano otvorena danas, a otvaranje sale uveličali su rektorica Univerziteta Tuzla Nermina Hadžigrahić, dekanesa Ekonomskog fakulteta Tuzla Meldina Kokorović Jukan, direkror “MI BOSPO” Tuzla Safet Husić, profesori ovog fakulteta, zaposleni “MI BOSPO” Tuzla i studenti fakulteta.

“Prva aktivnost koju smo sproveli i sa zadovoljstvom predstavljamo jeste adaptacija kabineta na Ekonomskom fakultetu. MI-BOSPO je finansirao ovaj projekat, odgovarajući na sve potrebe koje studenti imaju kada je u pitanju kvalitetno pohađanje nastave. Istovremeno, na ovaj način pružili smo podršku menadžmentu Ekonomskog fakulteta sa kojijma dijelimo viziju osposobljavanja mladih ekonomista u našoj državi”, rekao je direktor MI-BOSPO-a, Safet Husić.

Bolji uslovi za rad i obrazovanje cilj je koji se nastojao postići a sudeći po studentima koji su bili prisutni, cilj je postignut.

“Ovo je zaista odličan projekat, zahvalni smo MI-BOSPO-u i našoj dekanesi koji su nam ovo omogućili. Sa većim zadovoljstvom ćemo pohađati nastavu”, rekla nam je danas Melisa P. studentica III godine Ekonomskog fakulteta.

Više  godina Ekonomski fakultet Univerziteta u Tuzli ima saradnju sa Mikrokreditnom organizacijom “MI BOSPO” Tuzla. 

Imajući u vidu sve veći broj odlazaka mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine, MI-BOSPO brojnim aktivnostima nastoji umanjiti ovaj trend, kao vid podrške mladima i njihovom kvalitetnijem životu u Bosni i Hercegovini.