SERVIS: Proljetni snijeg otežao saobraćaj u pojedinim dijelovima BiH

- in Kanton
430

Vrijeme jutros oblačno sa slabim snijegom. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u Srebreniku iznosila je 0°C. Meteorolozi do krajha dana najavljuju padavine, u Bosni snijeg, u nizinama rijeđe susnježica. Tokom dana u Bosni je izgledno i formiranje sniježnog pokrivača od 5 do 20 cm, u sjeverozapadnim i planinskim područjima i do 25 cm. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4, na jugu od 5 do 8 stepeni.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je dva puta, evidentirano je izvršenje pet krivičnih djela, dogodilo se pet saobraćajnih nesreća. 

Četiri osobe sankcionisane su sinoć   na području TK zbog kršenja policijskog sata, koji se odnosi na zabranu kretanja svih osoba u vremenu od 18:00 do 05:00 sati.  Službenici MUP-a TK ovim osobama su izdali i prekršajne naloge.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija.  

*** VODOVOD – Jedna tehnička intervencija dostava vode za piće Čifluk.

*** HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata obavljena su 32 pregleda 

*** PORODILIŠTE – Rođene su tri bebe, jedan dječak i dvije djevojčice.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Bez struje danas dio naselja Tinja kolona od 9 do 14:30 sati. Prekidi u snabdijevanju električnom energijom najavljeni su i na području Opštine Banovići i to u naseljima Hrvati i Mačkovac u vremenu od 08:30 do 11:30 sati.

***  STANJE NA CESTAMA – Nove sniježne padavine koje su tokom i noći i jutra zahvatile našu zemlju otežale su saobraćanje na većini puteva, posebno na dionicama u višim predjelima. Upozoravamo i na mjestimičnu poledicu i savjetujemo oprezniju vožnju. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.aprila. Putne komunikacije na području Srebrenika su prohodne.

NAPOMENA: Na području grada Srebrenika, na snazi je stanje nesreće zbog pojave Korona virusa. Zaključno sa nedjeljom 22.03.2020.  u izolaciji su 373 osobe. 

Svim građanima se preporučuje poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave korona virusa a koje su naložene od strane kantonalnog Kriznog štaba i Gradskog štaba civlne zaštite. 

 

Podijeli sa ljubavlju