JP “9 septembar”: “Pozivamo nadležne institucije grada da se uključe u rješavanje problematike preduzeća”

- in BiH, Kanton, Vijesti
3296

Iz JP “9 septembar” d.d Srebrenik na našu adresu uputili su saopštenje, koje vam prenosimo u cjelosti:

Nakon održanog sastanka Sindikata komunalnog preduzeća JP „9. septembar“ Srebrenik i direktorice preduzeća, odlučili smo se javnosti predočiti pojedinosti sastanka, obzirom da je dovedena u pitanje egzistencija radnika, usljed cjelokupne situacije u našoj državi.

Računi preduzeća su blokirani, pa je velika vjerovatnoća da radnicima neće biti isplaćene plate za februar, a pod velikim znakom pitanja je isplata plata i  za mjesec mart, koje su radnici svojim radom, trudom i na pošten način zaradili.

Plate uposlenika komunalnog preduzeće, nisu visoke, a pred nama svima je težak period, izazvan vanrednim stanjem, a u vezi sa pandemijom koronavirusa, pa se ovim putem pitamo kako će svi ti ljudi da prežive  naredni mjesec ili više mjeseci? Kako će preživjeti njihove porodice?

Ovim putem pozivamo sve relevantne institucije grada Srebrenika da pokažu solidarnost i uključe u rješavanje ovog problema, jer se tiče svih nas, obzirom da od rada komunalnog preduzeća zavisi i odvoz smeća sa područja MZ, samog grada, a što bi svakako moglo da se odrazi na cjelokupnu higijensku situaciju na prostoru grada.

 

Podijeli sa ljubavlju