Nestabilno vrijeme i narednih dana, sa slabim snijegom i kišom

- in BiH, Vijesti
547

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme. Prijepodne lokalno u Bosni može padati slab snijeg, većinom u Krajini i centralnim djelovima. U jutarnjim satima na jugu BiH lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera.  Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 2 i 8, na jugu BiH od 10 do 15 stepeni.
 
U petak se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme. U Bosni će padati slaba kiša, nešto više padavina u Hercegovini. Slab snijeg na planinama.  Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, na jugu  do 14 stepeni. 

U subotu će u BiH biti oblačno vrijeme sa slabom kišom. Na planinama slab snijeg. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 12, na jugu zemlje do 15 stepeni. 

U BiH u nedjelju se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati  između 0 i 4, na jugu do 7, a  najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 17 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.