Prvi slučajevi zaraženih korona virusom na području TK!

- in BiH, Kanton, Vijesti
599

Na području Tuzlanskog kantona potvrđeni su prvi slučajevi zaraženih korona virusom. Radi se o dvije osobe, jedna sa područja Tuzle, druga sa područja Lukavca, kazala je ministrica zdravstva TK Dajana Čolić.

”Danas se radilo testiranje 17 uzoraka, čekali smo ove rezultate. I pokazalo se da su dvije osobe pozitivne. One će ići u dalju epidemiološku obradu. Za jednu osobu mogu reći da je putovala van države i bila je u samoizolaciji, a za drugu osobu nemam nikakvih informacija”, navela je Čolić.

U narednom periodu vršit će se obrada prvih i drugih kontakata sa ovim osobama, a po potrebi testiranje. Zaražene osobe će biti upućene u izolatorij, gdje će im biti pružene odgovarajuće usluge, istakla je kantonalna ministrica zdravstva.

Direktorica Zavoda za javno zdravstvo (ZJZ) TK Maida Mulić potvrdila je za Faktor da je pacijentica iz Tuzle kojoj je potvrđen koronavirus medicinska sestra iz Centra za srce.

Mi još uvijek nismo ušli u Centar za srce tako da ne možemo govoriti o tome. Poduzimamo mjere i procjenu pacijenata i tek tada ćemo odlučiti gdje će biti smješteni. Nisu tačne izformacije da je tamo već određen broj osoba u izoalciji” – rekla je Mulić.

Podijeli sa ljubavlju