Pojačan promet teretnih vozila u oba smjera na GP Bosanska Gradiška

- in BiH, Vijesti
454

Niske temperature jutros doprinose formiranju poledice, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

Posebno se izdvajaju dionice u planinskim predjelima, kao i mostove, vijadukte i prilaze tunelima, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Skreće se pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila.

Pojačan je promet teretnih vozila u oba smjera na GP Bosanska Gradiška, kao i na ulazu u BiH na GP Karakaj.

Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Srbija je zatvorila granične prijelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prijelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području Federacije BiH. Na području RS-a zabranjeno je kretanje starijim od 65 godina. Od 20 do 05 na snazi potpuna zabrana kretanja na području BiH.

Apeluje se na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.