TK: Trenutno 3694 osobe u izolaciji, testirane 422 osobe.

- in Kanton
274

U Tuzlanskom kantonu trenutno u kućnoj izolaciji nalazi se 3694 osobe. Do danas su na području TK na COVID-19 testirane 422 osobe od čega je 37 testova bilo pozitivno na koronavirus, kazala je ministrica zdravstva i šefica Kriznog štaba TK Dajana Čolić.

Trinaest pacijenata je hospitalizirano u UKC Tuzla dok je sedam pacijenata hospitalizirano u bolnici ‘Medical Institute Bayer’ Tuzla, jedna osoba je hospitalizirana na području Brčko distrikta dok se 16 osoba sa blažom kliničkom slikom nalazi u kućnoj izolaciji. U pitanju su osobe koje su supružnici koji imaju djecu i izrazili su želju da budu u kućnoj izolaciji i to je sve u skladu sa smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije – navela je minsitrica Čolić

Do sada je testirano oko 80 zdravstvenih radnika od čega je 15 pozitivno na COVID-19. Od toga broja tri osobe su uposlenici UKC-a Tuzla dok su ostali povezani sa ‘Medical Institututom Bayer’ Tuzla. Kako je navela ministrica Čolić, jedan od hospitaliziranih zdravstvenih radnika ima teški oblik kliničke slike, dok su ostali u stabilnom zdravstvenom stanju.

Podijeli sa ljubavlju