Očistite pluća od toksina: “Home made” sirup od meda i đumbira

- in Žuta minuta
1472

Pluća pušača puna su toksina iz cigareta. Stručnjaci tvrde da naša pluća imaju skoro „magičnu” moć da poprave štetu nastalu zbog pušenja – ali samo ukoliko ostavimo cigarete.

Ako pak spadate u onu grupu osoba koje ne mogu ostaviti cigarete, predlažemo vam da barem očistite pluća od toksina i katrana pomoću sirupa koji možete sami napraviti kod kuće. Od sastojaka za ovaj “magični” sirup potrebno vam je: 

400 grama luka
1 litar vode
5 kašičica meda
2 kašičice kurkume
1 korijen đumbira veličine palca

Priprema:
Stavite na vatru vodu i pustite da provri. Glavice luka narežite na četvrtine, raskomadajte korijen đumbira i sve dodajte u vodu. Ostavite da se kuha sve dok se količina vode ne smanji za pola.
Zatim je procijedite, dodajte kurkumu i med i sipajte u teglu.
Kada se potpuno ohladi, stavite je u frižider i uzmajte dvije kašičice ovog sirupa ujutro na tašte i uveče dva sata poslije obroka. 

Inače, đumbir se od davnina koristi zbog svojih iscjeljujućih svojstava a  pomaže, između ostalog i u eliminisanju suvišne sluzi u plućima.
Crni luk, kažu stručnjaci, ima antikancerogena svojstva a posebno je efikasan u sprečavanju raznih bolesti disajnog sistema.
Kurkuma sadrži vitamine, minerale i i zdrave omega 3 masne kiseline. Ima antivirusna, antibakterijska i antikancerogena svojstva pa svakako obogatite svakodnevnu ishranu ovim začinom.