Servis: Pojedina mjesta u Srebreniku danas bez el. energije

- in BiH, Kanton, Vijesti
1116

Vrijeme jutros sunčano. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u Srebreniku iznosila je 6°C, a najviša dnevna do 17°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je šest puta, dogodile su se četiri saobraćajne nesreće.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik je imala jednu intervenciju.  

*** VODOVOD –  Vodosnabdijevanje u gradskim i prigradskim naseljima uredno. 

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata Hitna služba Srebrenik obavila je 39 pregleda pacijenata. Jedna intervencija za UKC-e Tuzla.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Srebrenik:

-u dijelu naselja Previle pored magistalnog puta naseljima: u vremenu od 10:00 do 11:30 sati.

-u naselju Previle u vremenu od 12:00 do 13:30 sati

***  STANJE NA CESTAMANa jake udare vjetra ovoga jutra upozoravamo na putevima u jugozapadnim krajevima naše zemlje. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04. Danas počinju radovi na mostu ispred naplatnog mjesta Zenica jug, na autoputu A-1. Za vrijeme ovih radova, saobraćat će se jednom trakom, naizmjenično. 
Molimo vozače da unutar BIH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa. Potpuna zabrana kretanja u BIH na snazi je od 20 sati do 05 sati ujutro. Pojačana je frekvencija teretnih vozila na graničnom prelazu Bosanska Gradiška.
Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

NAPOMENA: Na području grada Srebrenika, na snazi je stanje nesreće zbog pojave Korona virusa. Zaključno sa  05.04.2020. zaraženo od korona virusa je 16 osoba.

Svim građanima se preporučuje poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave korona virusa a koje su naložene od strane kantonalnog Kriznog štaba i Gradskog štaba civlne zaštite.