Požari i dalje aktivni, za sada nisu ugroženi objekti i stanovništvo

- in BiH, Kanton, Vijesti
582

Požari u Tuzli koji su jučer ujutro stavljeni pod kontrolu, ponovno su se u toku dana aktivirali, ali i pojavili novi, poput požara na Husinu. Vatrogasci svim naporima pokušavaju ugasiti ove požare.

Kako nam je potvrdio komandir Profesionalne vatrogasne brigade Tuzla Jasmin Jahić situacija nije lagana ali nema razloga za brigu, za sada nisu ugroženi objekti, ni stanovništvo.

”Trenutno se nalazim na benzinskoj pumpi u Miladijama, jer su požari i iznad tog objekta. Taj teren je nepristupačan što nam otežava gašenje, a i vjetar nam ne ide na ruku. Požar je oko 200-300 metara od objekata, ali i mještani pomažu i dežuraju. Moguće da će se kada noć bude odmicala, vatra i od hladnoće zagasiti”, izjavio je Jahić. 

Požar na Husinu je sada pod kontrolom.

”Niko nije ugrožen, imali smo tokom dana na Husinu ugrožene objekte, ali je to sada pod kontrolom, uspjeli smo ugasiti vatru i sačuvati živote i objekte. Nismo imali potrebe za evakuacijom stanovništva”, ističe Jahić.

Helikopter Oružanih snaga BiH od jutros gasi požare na području Tuzle. Kako je već jučer najavljeno, ova letjelica u jutarnjim satima bila je na teritoriji grada, a kako saznajemo, vodu zahvata sa jezera Kop.

(studiod/slon.ba)