Vatrogasne jedinice sa područja TK u posljednja 24 sata gasile više od 30 požara

- in Izdvojeno, Kanton
574

Vatrogasne jedinice na području TK-a imale su preko 30 intervencija na gašenju požara:

Grad Srebrenik. VJ imala je devet požara niskog rastinja, šume na lokalitetima, Cage, Krušik 2x, Memići, Crveno Brdo, Straža, Falešići 2x, Podorašje, i Cage gašenje požara stambeni objekat (kuća). Pripadnici VJ Srebrenik će u jutarnjim satima obići dva lokaliteta Krušik i Podorašje.

Općina Lukavac. VJ općine Lukavac stavila je pod kontrolu požar u Orahovici, u jutarnjim satima planiran obilazak terena na kome dežuraju radnici šumarije. U protekla 24 sata ugašeno je šest požara, šume i niskog rastinja na lokalitetima: Orahovica 2x, Lukavac 2x, Smoluća i Crveno Brdo.

Grad Gradačac. VJ imala je dvije intervencije na gašenju požara: šuma i nisko rastinje na lokalitetu Sibovca i nisko rastinje u naselju Škorići.

Općina Kalesija. VJ imala je četiri intervencije na gašenju požara: šuma i nisko rastinje na lokalitetima, Hidani, Zolje i Dubnica i požar (kuća)  Jeginov Lug.

Općina Banovići. Šumski požar dužine 15-20 km. Na lokalitetima, Seone, Kvrga, Maleševaca, Delića, Kalembera. Cijelo veče VJ požar gasi uz pomoć pripadnika šumarije i  stanovništva koje se uključilo u akciju. Požar se jednim dijelom prebacuje na lokalitetu Kvrga prema općini Zavidovići i ZE-DO kantonu.

Grad Tuzla. VJ grada Tuzla gasila je požare niskog rastinja: Kužići 2x, Vilušići 5x, Husino 2x, Nikolići-Breške, Dragodol, Ravna Trešnja, Trstje-Lipnica 2x, ul. Mitra Trifunovića i požari na deponi smeća u Krojčici i Mramor

(slon.ba)