Tuzla: Studenti koji se nalaze u karantinu, izazvali incident i prekršili mjeru izolacije

- in Kanton
866

Glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić tokom današnje redovne press konferencije u zgradi Vlade TK koju organizuje Krizni štab saopćila je danas kako su službenici MUP-a TK intervenisali zbog studenata koji se nalaze u karantinu Hotela Tuzla. ‘Policijski službenici su 24 sata angažovani na obezbjeđenju objekta u sklopu kojeg se nalazi karantin za naše građane koji su doputovali iz inostranstva.

Naime, sinoć oko 22 sata policijski službenici čuli su buku iz dijela hotela gdje je karantin nakon čega su o tome obavijestili PS Istok. Policija je na terenu utvrdila da je određeni broj lica kršio mjere izolacije koje su naložene. Određene osobe boravile su u holu hotela gdje su se družili dok su prethodno fizički sklonili postavljene barijere koje su im onemogućavale kretanje. Policija je o svemu obavijestila nadležna tijela i organe i shodno dogovoru svako će poduzeti u skladu sa svojim nadležnostima daljne mjere i aktivnosti’ – kazala je Kapidžić 

Zoran Jovanović direktor Kantonalne uprave civilne zaštite je ovim povodom kazao se pored svih napora da se grupi naših studenata obezbjede svi potrebni uslovi za boravak u karantinu dogodio nemili incident.

‘Studenti su prekršili pravila karantina i napravili incident. Razvaili su nekoliko vrata i napustili sobe. Također, otključali su većinu soba u hotelu gdje su smješteni. Oni su prekršili socijalnu distancu i pravila karantina čime su počinili krivično djelo’ kazao je Jovanović i poručio svima da se nastave pridržavati pravila jer na taj način pomažu prvenstveno sebi zatim svojoj porodici, prijateljima, Gradu Tuzli ali i čitavoj Bosni i Hercegovini. ‘Jedan ako izađe zaražen, imamo katastrofu. Mi ćemo i dalje nastojati na sve moguće načine da im olakšamo boravak u karantinu’ – dodao je Jovanović.

(Tuzlanski.ba)