Servis: Bez el. energije pojedina naselja u Srebreniku, Tuzli i Živinicama

- in Izdvojeno, Kanton
663

Vrijeme jutros oblačno sa maglom. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u Srebreniku iznosila je 5°C, a najviša dnevna do 19°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je 11 puta, evidentirano je izvršenje sedam krivičnih djela, dogodile su se dvije saobraćajne nesreće.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija. 

*** VODOVOD –  Vodosnabdijevanje u gradskim i prigradskim naseljima uredno. 

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata Hitna služba Srebrenik obavila je 29 pregleda pacijenata. Od toga jedna intervencija za UKC Tuzla. 

*** PORODILIŠTE – Rođeno je 11 beba, sedam djevojčica i četiri dječaka.

*** TRANSFUZIOLOGIJA –  Akciji dobrovoljnog darivanja krvi stanovništvo TK će se moći odazvati od ponedjeljka do petka u terminu od 08:00 do 15:00 sati u Poliklinici za transfuziologiju UKC-a Tuzla.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzle u naseljma: Tetima, Kosci, Srednja Grabovica i Fočanska ulica u vremenu od 10:00 do 16:00 sati.

Grada Živinice:

-u naselju Kuljan u vremenu od 08:00 do 13:00 sati,

-u naseljima: Kamp Karaula, Karaula – Partizanska ulica, Lug,Maline, Strašanj lijeva strana Magistralni puta, Sprečka, XXIV ulica, Strašanj, Oskova ušće, Lučići,Barički gaj i GornjeŽivinice u vremenu od 08:00 do 13:00 sati.

Grada Srebrenik u naselju Behrami u vremenu od 11:00 do 13:00 sati.

***  STANJE NA CESTAMA – Jutarnja magla smanjuje vidljivost na putevima u kotlinama i uz riječne tokove, pa pozivamo na pojačan oprez. Frekvencija vozila je slabijeg intenziteta, a vozače molimo da putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa. Danas počinju radovi na izgradnji kružnog toka na dionici Sarajevo-Vogošća kod skretanja za Blagovac. Saobraćaj će za vrijeme izvođenja ovih radova biti preusmjeren na privremenu obilaznicu.
Zbog servisiranja tunela Gaj i Igman na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, do večeras (22.04.) do 20 sati, saobraćaj se preusmjerava dvosmjerno, suprotnom kolovoznom trakom.
Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen.
Pojačan je promet teretnih vozila na graničnom prelazu Bosanska Gradiška.Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

NAPOMENA: Na području grada Srebrenika, na snazi je stanje nesreće zbog pojave Korona virusa. Zaključno sa  20.04.2020. zaraženo od korona virusa je 17 osoba, a 121 osoba je u kućnoj izolaciji. 

Svim građanima se preporučuje poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave korona virusa a koje su naložene od strane kantonalnog Kriznog štaba i Gradskog štaba civilne zaštite.