Tuzla: 100 socijalno ugroženih porodica dobija stanove

- in Izdvojeno, Kanton
570

Radovi na izgradnji stanova za 100 raseljenih i socijalno ugroženih porodica iz Tuzle koje trenutno žive u alternativnim smještajima, u završnoj su fazi.

“Rok za završetak izvođenja radova je 30.04.2020. godine, tako će 100 raseljenih i socijalno ugroženih porodica koje trenutno žive u kolektivnom centru Mihatovići i drugim alternativnim smještajima, biti stambeno zbrinute”, istakao je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić

Pri kraju su radovi na izgradnji 34 stambene jedinice u okviru Regionalnog stambenog programa i na 66 stambenih jedinica u okviru CEB II projekta “Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja” na lokalitetu Solina u Tuzli.

Ramić je rekao da je u lamelama CEB II projekta izgrađeno i obdanište za djecu, kao sadržaj društvenog karaktera, koji je prijeko potreban u naselju Solina.

“Za sve lamele urađena je kompletna vanjska infrastruktura sa parkinzima i pristupnim putevima. Očekujemo skoro useljenje korisnika”, dodao je Ramić.

Projekte implementira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

(avaz.ba)

Podijeli sa ljubavlju