Srce za djecu doniralo dezinfekciona i sredstva za higijenu Kantonalnoj bolnici „Dr.Irfan Ljubijankić“ u Bihaću

- in BiH, Izdvojeno
761

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ uručilo je donaciju pedijatrijskom odjeljenju Kantonalne bolnice „Dr.Irfan Ljubijankić“ u Bihaću, a  mobilni tim Udruženja se pobrinuo da donacija sigurno stigne na svoju destinaciju.

Donacija se sastoji od vizira, higijenskih potrepština, rukavica, zaštitnih maski, dezinfekcionih sredstava i drugih higijenskih sredstava.

Bihaćka bolnica zbrinjava djecu oboljelu od raka  sa područja Unsko-sanskog kantona u trenucima kada se nalaze na kućnom liječenju ili onda kada djeca nisu na liječenju u jednom od onkoloških referentnih centara.

„Medicinsko osoblje i bolnice trebaju podršku cijelog društva tokom ovih teških vremena. Nakon donacija sarajevskoj i tuzlanskoj pedijatriji željeli smo pokazati i da brinemo za pedijatriju u Bihaću u kojoj svi naši hrabri iz Krajine provedu neko vrijeme svog liječenja. Sretni smo što možemo pomoći i uvijek smo tu za našu djecu i njihove roditelje“, rekao je Fikret Kubat, direktor Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.