Otvorena vrata Biroa za prijave korisnika novčane naknade

- in Izdvojeno, Vijesti
1043

JU Služba za zapošljavanje TK  otvarila je vrata šalter sale, isključivo, za prijave korisnika novčane naknade kojih je od 16. marta do danas više od dvije hiljade. Osobe koje su se po prestanku radnog odnosa prijavile na evidenciju Službe kao i osobe koje su korisnici prava na novčanu naknadu iz ranijeg perioda, obavezni su javiti se u prostorije općinskih biroa od 26. maja do 15. juna 2020. godine.

“To su osobe koje su se prijavile na evidenciju Službe u periodu od 16. marta pa sve do 15. maja i koristit će pravo novčane nakdane kao i za ranije korisnike kojima po rješenju još uvijek ide isplata naknade. Za sve ostale korisnike, korisnike zdravstvenog osiguranja, to su one osobe koje se javljalju svakih 45 dana i osobe koje ne koriste druga prava Službe za zapošljavanje, oni korisnici koji se javljaju u periodu od 120 dana oni će moći da se prijave nakon 15. juna” – kazala je Amela Makul, stručna saradnica za informisanje Služba za zapošljavanje TK.

Nakon 15. juna, bit će predviđen rok za javljanje nezaposlenih osoba korisnika zdravstvenog osiguranja, koji se javljaju Službi svakih 45 dana, te korisnika koji ne ostvaruju prava putem Službe, odnosno onih osoba čiji rok za prijavu je 120 dana.

(slon.ba)