Načelnik Općine Kalesija obišao izletište „Paljevina“, obećana pomoć od 5.000 KM

- in BiH, Izdvojeno
604

Općinski načelnik Sead Džafić, sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović, predsjedavajući Općinskog vijeća Enes Idrizović i profesor Muhamed Omerović predsjednik Ekološkog saveza „Eko zeleni“  Tuzlanskog kantona posjetili su danas izletište „Paljevina“ u MZ Sarači-Lipovice.

Jasmin Jahić jedan od aktivista za uređenje ovog izletišta ističe da je sve krenulo u vrijeme pandemije te da su volonteri iz Miljanovaca i Sarača pokrenuli ovu akciju gdje je urađeno šest šadrvana sa ložištima, dovedena je voda, izrađen sanitarni čvor i uređen dio gdje će biti fudbalsko i odbojkaško igralište.

Načelnik Kalesije Sead Džafić čestitao je aktivistima i obećao je da će Općina iz budžeta izdvojiti 5.000 KM na ime uređenja izletišta, a obećana je i pomoć u posipnom materijalu kako bi se uredio pristupni put.

Drago mi je da imamo ovakav aktivizam ljudi i ja kao načelnik ću uvijek to podržati. Moju pomoć mještani Sarača su imali i prije nego sam postao načelnik, imat će je i sada. Ovim ljudima ću na raspolaganje staviti i mašine iz moje kompanije Unis Tok kako bi završili uređenje izletišta, istakao je Džafić.

Predsjedavajući vijeća Enes Idrizović također je imao riječi hvale za ovakav vid aktivizma rekavši da će izletište biti mjesto koje će koristiti svim generacijama i svim građanima Kalesije s obzirom da se nalazi u netaknutom dijelu prirode.

Muhamed Omerović predsjednik Ekološkog saveza „Eko-zeleni“ Tuzlanskog kantona zahvalio se načelniku za pomoć koju je obećao u realizaciji ovog bitnog projekta uređenja izletišta, a svoju pomoć u uljepšavanju svega navedenog obećao je u narednim mjesecima.

U dogovoru sa načelnikom i onima koji brinu o ovom izletištu uredit ćemo i dio za mališane, možda čak i učionicu na otvorenom, zasadićemo nove sadnice kestena i drugog drveća, a nije isključeno ni to da ovdje u budućnosti održavamo sajmove pčelarstva ili zdrave hrane, rekao je Omerović.

On je mišljenja da se izletište poput „Paljevina“ treba mapirati i iskoristiti kao turistički potencijal općine Kalesija.

Podijeli sa ljubavlju