Održan video-sastanak stručnog štaba nogometne reprezentacije BiH

- in Izdvojeno, Sport
1308

Nakon što je UEFA prije dva dana donijela odluke o kalendaru za svoja takmičenja, selektor nogometne A reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević jučer je održao još jedan video-sastanak sa svojim stručnim štabom.

Osim selektora prisutni su bili pomoćnici Slaven Musa, Rusmir Cviko, Adnan Ćustović i Eldin Jelešković a razgovaralo se o zadacima za naredni period.

Teme koje su bile na dnevnom redu odnosile su se na tehničke detalje vezane za organizaciju utakmica Lige nacija i baraža. Diskutovalo se o strateškim ciljevima, posebno u Ligi nacija i kako na najbolji način i što kvalitetnije iskoristiti ove utakmice u pripremi za duel sa Sjevernom Irskom u baražu.

Svi se slažu da je raspored takmičenja veoma gust, te da će se morati s posebnom pažnjom formirati i spisak potencijalnih reprezentativaca. Određeni kriteriji moraju postojati kod odabira igrača, tako da će stručni štab i u ovom periodu imati zadatak da prati njihove pojedinačne nastupe kao i fizičko stanje svih potencijalnih reprezentativaca.

Fokus je na utakmicama baraža, međutim selektor i njegovi saradnici naglašavaju da ništa manje važno nije ni takmičenje u Ligi nacija, odnosno praćenje reprezentacija sa kojima smo u grupi, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

– Sad kad su poznati i novi termini utakmica, lakše nam je praviti konkretne planove i određivati rokove do kada pojedine obaveze trebaju biti završene. U svakom slučaju, s entuzijazmom moji saradnici i ja čekamo prvo okupljanje – rekao je Bajević nakon današnjeg sastanka.

(slon.ba)