Servis: Srebrenik i Tuzla bez el.energije

- in Izdvojeno, Kanton
715

Vrijeme jutros sunčano. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u Srebreniku iznosila je 19°C, a najviša dnevna do 28°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir nije narušavan, evidentirano je izvršenje 10 krivičnih djela, dogodile su se tri saobraćajne nesreće.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija. 

*** CIVILNA ZAŠTITA – U gradski Operativni centar je prijavljeno 1 novo klizište, koji ugrožavaju stambeni objekat (kuću) i pomoćni objekat. Do sada je ukupno prijavljeno 22 klizišta. 

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata Hitna služba Srebrenik obavila je 70 pregleda pacijenata. Od toga 4 intervencije za UKC Tuzla i 2 izlaska na teren. 

*** PORODILIŠTE – Rođeno je osam beba, četiri dječaka i četiri djevojčice.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana danas za stanovništvo sa područja grada Živinice u prostorijama Crvenog križa od 09:30 do 11:30 sati.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snabdijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzle:

– u naseljima: Dvor, Pavići, Lameši, Cerik, Donja Obodnica, Brusnica i Avdibašići u vremenu od 08:30 do 11:30 sati,

– u naseljima: Sepetari, Križani i Kolovrat u vremenu od 11:30 do 13:30 sati,

– u ulici Vukovarska u vremenu od 13:30 do 16:00 sati.

Grada Srebrenik:

– u naselju Ježinac u vremenu od 09:00 do 12:30 sati,

– u naselju Špionica Donja u vremenu od 13:00 do 14:30 sati.

***  STANJE NA CESTAMA – Kolovoz je suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan. Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Ormanica na magistralnom putu Srebrenik-Orašje i tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf.
Radovi na sanaciji mostova u toku su i na dionicama: Srebrenik-Šićki Brod (preko rijeke Tinje i u mjestu Drenik), Olovo-Semizovac (preko rijeke Ljubine), na ulazu u Jajce, te na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraća se usporeno.
Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

NAPOMENA: Svim građanima se preporučuje poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog zavoda za javno zdravstvo.
-Još uvijek je obustava saobraćaja kroz Tunel Ormanica na putu Tuzla-Orašje, koriste se alternativni pravci.
– U toku su radovi na rekonstrukciji mosta kod tunela Drenik u Srebreniku, pa dolazi do povremenog zastoja saobraćaja.

 

Podijeli sa ljubavlju