Ostavila momka i posao, a na putu oko svijeta društvo joj pravi najbolji prijatelj

- in Zanimljivosti
756

Posao je zamijenila honorarnim i sada radi putem interneta. Svoj kamper u kojem već mjesecima živi preuredila je sama i kako kaže priragodila ga je nomadskom načinu života. Kazala je da je radila tri posla kako bi zaradila novac za kombi.

Nakon prekida dugogodišnje veze odlučila je promijeniti svoj život. Njen pas Ella pravi joj društvo, a ova dvočlana ekipa ima pratitelje širom svijeta. Do sada je obišla dvadeset zemalja.

Prvo je posjetila Južnoafričku Republiku.

“Željela sam se zabavljati i za to sam sebi dovoljna. Usput sam obavila trosedmično istraživanje o sigurnosti žena širom Južnoafričke Republike. Kada sam saopćila svoju odluku roditeljima ostali su skamenjeni od šoka. Svi su bili zabrinuti, ali ja sam znala da će sve biti u redu”, navodi Sidney, a prenosi Bored panda.

Kazala je da je poslije svog prvog putovanja shvatila da je rođena za ovakva putovanja. Sada je pokrenula blog o svojim avanturama.

“Ovako planiram živjeti tijekom sljedećih tri do pet godina. Prošlo je godinu dana od početka, a u sljedeće dvije napokon ću znati hoće li avantura na točkovima biti moj život. Ne znam šta nosi sutra i kada ću stati s putovanjima, ali se time ne želim opterećivati”, objašnjava Sidney i dodaje da se nije pokajala zbog svoje odluke.

 

(klix.ba)