Zada Pharmaceuticals donirala imuno preparate djeci na hematoonkološkim odjeljenjima u Sarajevu i Tuzli

- in BiH, Izdvojeno
647

Mnoge su društveno odgovorne kompanije stale uz djecu oboljelu od raka u, za njih, teškim trenucima, a svakako jedna od njih je i Zada Pharmaceuticals.

Naime, kompanija Zada je, zajedno sa Udruženjem Srce za djecu oboljelu od raka, u februaru 2020.godine pokrenula kampanju prikupljanja sredstava za djecu oboljelu od raka koja se liječe u Sarajevu i Tuzli, a koja je planirana da traje do februara 2021.godine.

U toj godini dana kupovinom Zadinih proizvoda: Kurkumin Forte, Relaxan i Relaxan Dreams građani doniraju sredstva za djecu oboljelu od raka i Udruženje Srce za djecu.

Da bi pružili dodatnu podršku tokom njihovog liječenja Zada Pharmaceuticals je u okviru ove kampanje danas uručila vrijednu donaciju svojih imuno preparata za djecu koja se nalaze trenutno u procesu liječenja na hematoonkološkim odjeljenjima u Sarajevu i Tuzli, a kojima je ovaj vid podrške itekako važan i bitan. Uz spomenute preparate donirali su bojanke, puzzle i edukativne materijale za djecu te su na taj način pokazali da brinu i za druge aspekte problema koje imaju djeca oboljela od raka tokom isrpljujućeg liječenja.

Voditi brigu o zdravlju najteže oboljelih mališana je jedan od najhumanijih gestova.

Važno je spomenuti da je Zada podržala Udruženje Srce za djecu i djecu oboljelu od raka i tokom pandemije COVID-19 još jednom donacijom preparata za roditelje naših hrabrih heroja koji su isto tako veliki borci i trebaju veliku podršku.