UEFA odlučila: Sve utakmice bez gledatelja na tribinama

- in Izdvojeno, Sport
1808

Izvršni odbor Europskog nogometnog saveza (UEFA) odredio je da će preostale uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka i Europske lige biti odigrane na stadionima momčadi koje su i trebale biti domaćini, a sve će utakmice pod okriljem UEFA-e biti igrane bez gledatelja na tribinama.

Odlučeno je da će u dva para osmine finala Europske lige, Inter – Getafe i Sevilla – Roma, u kojima je odgođena i prva utakmica, o plasmanu u četvrtfinale odlučivati jedan dvoboj, a bit će odigran u Njemačkoj.

UEFA će i dalje pratiti situaciju te zadržava pravo premještanja utakmica na poprište završnog turnira, bude li za to bilo potrebe, s obzirom na eventualne nove događaje koji bi utjecali na mogućnost odigravanja dvoboja na originalnim lokacijama.

Uzimajući u obzir više elemenata, članovi Izvršnog odbora UEFA-e odlučili su da će sve utakmice biti igrane bez gledatelja na tribinama, kako bi bilo stvoreno što sigurnije zdravstveno okruženje te osigurali ravnopravni uvjeti za sve klubove. Odluka je donijeta uz pristanak nacionalnih saveza i nadležnih državnih tijela.

UEFA je tu odluku donijela samo dan prije ždrijeba za četvrtfinale Lige prvaka i Europske lige.

Uz već poznate četvrtfinaliste Lige prvaka Atalantu, Ateltico Madrid, RB Leipzig i PSG, za preostala četiri mjesta konkuriraju Manchester City – Real Madrid (Englezi imaju 2-1 iz prve utakmice), Bayern – Chelsea (3-0), Juventus – Lyon (0-1) i Barcelona – Napoli (1-1).

Uzvrati osmine finala su na rasporedu 7. i 8. kolovoza.

Isti će sustav vrijediti za Europsku ligu, čiji će finalni turnir biti održan u Njemačkoj, a domaćin finala bit će Koeln 21. kolovoza.

U šest uzvrata mjesto u četvrtfinalu će tražiti: Wolverhampton – Olympiakos (1-1 u prvoj utakmici), Bayer Leverkusen – Rangers (3-1), Šahtar – Wolfsburg (2-1), Kopenhagen – Bašakšehir (0-1), Basel – Eintracht Frankfurt (3-0) i Manchester United – LASK (5-0).

Završni turnir osam najboljih ekipa u Ligi prvakinja bit će održan od 21. do 30. kolovoza u San Sebastianu i Bilbau, prenosi Hina.

(slon.ba)