“Denise živiš”: Održan memorijalni turnir Denis Kaltić

- in Izdvojeno, Vijesti
807

U Babunovićima je u nedjelju 12. jula održan prvi memorijalni turnir Denis Kaltić Kalta, posvećen kolegi novinaru Denisu Kaltiću koji nas je napustio prvog dana 2020. godine, nakon teške bolesti sa kojom se borio nekoliko mjeseci. Porodica, prijatelji i komšije rahmetli Denisa potrudili su se da taj dan bude u potpusnosti posvećen sjećanju na njega. U majicama sa natpisom “Denise, živiš” u jutarnjim satima obišli su Denisov mezar, gdje su položili cvijeće i proučili fatihu.

Denis je bio veliki zaljubljenik u u malonogometne turnire pa je organizacija jednog takvog zapravo i pravi način da se oživi sjećanje na njega.

Turnir je otvorio gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović, a sinovi rahmetli Denisa, Aladin i Enis izveli su prvi udarac.
Najuspješnija ekipa turnira bila je ekipa Mosorovac Lukavac, koja je osvojila prvo mjesto. Drugoplasirana je ekipa Ilegal dok je treće mjesto osvojila ekipa Alu ograde Mehemdović.

Denisova supruga Aldijana i sin Enis zahvalili su svima koji su na bilo koji način učestvovali u organizaciji turnira.

Kao što su ranije i najavili, organizatori su se potrudili da za sve učesnike i posjetioce turnira pripreme zakusku, za šta su se, pored ostalih pobrinula braća Ekrem i Enver Duranović.

Na kraju turnira dodijeljene su zahvalnice ekipama i sponzorima a organizatori su se posebno zahvalili gradonačelniku Srebrenika Nihadu Omeroviću, MZ Babunovići kao i sponzorima turnira.