Servis: TK bogatiji za 4 dječaka i 7 djevojčica

- in Izdvojeno, Kanton
454

Vrijeme jutros oblačno sa maglom. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u Srebreniku iznosila je 18°C, a najviša dnevna do 28°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen tri puta, evidentirano je izvršenje šest krivičnih djela, dogodilo se devet saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija. 

*** CIVILNA ZAŠTITA – Grad Srebrenik je zahvatilo olujno nevrijeme praćeno jakom kišom,  a velike štete su nanesene na MP Tinja i Podorašje Ugroženo je više stambenih objekata (kuća).

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata Hitna služba Srebrenik obavila je 68 pregleda pacijenata. Od toga 1 intervencija za UKC Tuzla i 3 izlaska na teren. 

*** PORODILIŠTE – Rođeno je 11 beba, četiri dječaka i sedam djevojčica.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji dobrovoljnog darivanja krvi možete se odazvati svaki radni dan u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom:

Grada Tuzle u ulici Bosanska u vremenu od 08:30 do 12:30 sati.

Grada Gračanice u naseljima: Miričina (Donja i Gornja), Rašljeva, Donja Orahovica, Basići, Kamenica i Bajići u vremenu od 09:00 do 11:00 sati.

Opštine Lukavac:

-u naseljima: Dobošnica, Berkovica, Kruševica, Gnojnica, Sižje i Krtova u vremenu od 09:00 do 11:00 sati,

-u dijelu naselja Prokosovići – Aljukićiu vremenu od 09:00 do 14:00 sati,

-u naseljima: Turija – Cerik i Turija – Čelari u vremenu od 13:00 do 15:00 sati.

Opštine Banovići:

– u naselju Mrljevići u vremenu od 08:30 do 10:30 sati,

– naselju Bečići u vremenu od 10:45 do 12:45 sati,

– u naselju Nasubašići u vremenu od 13:00 do 15:00 sati.

***  STANJE NA CESTAMA – Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Savu i Drinu, kao i ponegdje u višim predjelima. Upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona i savjetujemo oprezniju vožnju. Na putevima u južnim krajevima uvjeti za vožnju su povoljni.
Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima: Ormanica (Srebrenik-Orašje), Vinac (Jajce-Donji Vakuf) i Jasen (Prozor-Jablanica). U funkciji su alternativni pravci.
Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnim putevima Srebrenik-Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik) i Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.
Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.
Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce) zbog sanacionih radova svaki dan, osim nedjelje, saobraćaj je obustavljen u vremenu od 08 do 16 sati.
Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

NAPOMENA: Na području grada Srebrenika trenutno je 27 osoba zaraženo korona virusom.
Svim građanima se preporučuje poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog zavoda za javno zdravstvo.
-Još uvijek je obustava saobraćaja kroz Tunel Ormanica na putu Tuzla-Orašje, koriste se alternativni pravci.
– U toku su radovi na rekonstrukciji mosta kod tunela Drenik u Srebreniku, pa dolazi do povremenog zastoja saobraćaja

Podijeli sa ljubavlju