SERVIS: Bez struje danas naselje Zahirovići

- in Kanton
619

U Srebreniku jutros sunčano vrijeme. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u  iznosila je 22°C. Do kraja dana izgledno je i jače grmljavinsko nevrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka 29°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen pet puta, evidentirano je izvršenje četiri krivična djela, dogodile su se četiri saobraćajne nesreće.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija. 

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno 55 pregleda pacijenata. Obavljene su 3 kućne posjete a 1 osoba upućena je na UKC Tuzla. 

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području Grada Srebrenika u naselju Zahirovići od 9:00 do 12:00 sati. 

Grada Gradačca u naseljima: Kerep Osinjaci, Fazlići, Srnice Donje, Gušte, Vučkovci, Ormanica i Hrgovi Donji u vremenu od 14:00 do 17:00 sati.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području Srebrenika su trenutno korona virusom aktivno zaraženo 40 osoba.
Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.

***  STANJE NA CESTAMA – Na putu Srebrenik-Šićki Brod  toku su radovi na sanaciji mosta preko rijeke Tinje, u mjestu Drenik, saobraća se naizmjenično – jednom trakom (postavljeni semafori).

Šićki Brod-Srebrenik – Zbog sanacionih radova u blizini petlje Šićki Brod saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Brčko-Bijeljina (od kružnog toka “Ilićka” do naselja Gredice) u toku su radovi na asfaltiranju magistralnog puta, saobraća se usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.