Servis: U protekla 24 sata evidentirano 8 krivičnih djela

- in Izdvojeno, Kanton
502

U Srebreniku jutros sunčano vrijeme. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u  iznosila je 20°C. Do kraja dana izgledno je i jače grmljavinsko nevrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka 31°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen tri puta, evidentirano je izvršenje osam krivičnih djela, dogodilo se šest saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija. 

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno 99 pregleda pacijenata. Obavljene su 2 kućne posjete a 2 osobe su upućene na UKC Tuzla. 

*** PORODILIŠTE – Rođeno je pet beba, tri djevojčice i dva dječaka.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji dobrovoljnog darivanja krvi možete se odazvati svaki radni dan u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

– Grada Tuzla u dijelu naselja Šići  kod benzinske INA u vremenu od 09:00 do 12:00 sati.

***  STANJE NA CESTAMAJutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa vozače pozivamo na pojačan oprez.
Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

U toku su radovi na asfaltiranju magistralnog puta Brčko-Bijeljina (od kružnog toka “Ilićka” do naselja Gredice). Za vrijeme izvođenja radova saobraća se usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području Srebrenika su trenutno korona virusom aktivno zaražena 21 osoba.
Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.