Servis: TK bogatiji za 9 beba

- in Izdvojeno, Kanton
457

U Srebreniku jutros oblačno vrijeme. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u  iznosila je 20°C. Do kraja dana izgledno je i jače grmljavinsko nevrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka 26°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je osam puta, evidentirano je izvršenje 10 krivičnih djela, dogodilo se pet saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija. 

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno 54 pregleda pacijenata. Obavljene je jedna kućna posjeta a 3 osobe su upućene na UKC Tuzla. 

*** PORODILIŠTE – Rođeno je devet beba, tri djevojčice i šest dječaka.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana danas u Sapni za lokalno stanovništvo i zaposlenike u firmama od 09:30 do 11:30 sati u Mješovitoj srednjoj školi.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Srebrenik u naseljima: Čekanići Gornji, Čekanići Donji, Moranjci i Falešići u vremenu od 09:00 do 15:00 sati.

Grada Lukavac u naseljima: Babice; Orahovica, Jaruške te dio naselja Turija Centar, Kišići, Ivkovina i Semići u vremenu od 09:00 do 15:00 sati.

***  STANJE NA CESTAMA – Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno), svakim danom (osim nedjelje) od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.
Zbog izvođenja radova na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (kod mjesta Bjelajce) do kraja mjeseca obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme obustave alternativni pravci su Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Jajce-Mrkonjić Grad.
Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.
Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području Srebrenika je trenutno korona virusom aktivno zaraženo 26 osoba.
Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.