Servis: Najavljeni prekidi u snabdijevanju el. energijom na području Srebrenika, Gradačca, Lukavca i Kladnja

- in Izdvojeno, Kanton
623

U Srebreniku jutros oblačno vrijeme. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u  iznosila je 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka 25°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je četiri puta, evidentirano je izvršenje tri krivična djela, dogodilo se 12 saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija. 

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno 54 pregleda pacijenata. Obavljene je jedna kućna posjeta a 3 osobe su upućene na UKC Tuzla. 

*** PORODILIŠTE – Rođeno je sedam beba, pet djevojčica i dva dječaka.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana danas u Tuzli za stanovnike MZ Slatina, Tušanj i Centar od 08:00 do 15:00 sati u Poliklinici za transfuziologiju.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Srebrenik:

– u naselju Drapnići u vremenu od 09:00 do 11:00 sati,

– u naselju Zahirovići u vremenu od 12:00 do 15:00 sati.

Grada Gradačca u naseljima: Bošnjakovići i Liporašće u vremenu od 12:00 do 14:00 sati.

Grada Lukavac u dijelu ulice Kulina Bana, kod Poljoprivrednih apoteka u vremenu od 09.00 do 15.00 sati.

Opštine Kladanj u naseljima: Mladovo, Vranovići, Olovci, Tuholj, Suljići, Goletići, Pauč, Hotani, Brateljevići, Drinjače i Budim potok u vremenu od 10:00 do 12:00 sati.

***  STANJE NA CESTAMA – Zbog nestabilne vremenske situacije i lokalnih padavina upozoravamo na mjestimično vlažan kolovoz, kao i na povećanu opasnost od odrona. Posebno izdvajamo dionicu magistralnog puta Jablanica-Mostar, gdje su poslije mosta Begića i Begovića u posljednje vrijeme učestali odroni.
Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno, svaki dan osim nedjelje od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.
Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području Srebrenika je trenutno korona virusom aktivno zaraženo 19 osoba.
Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.