Servis: Danas bez struje nekoliko naselja u Srebreniku

- in Izdvojeno, Kanton
758

U Srebreniku jutros sunčano vrijeme. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u  iznosila je 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka 29°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je četiri puta, evidentirano je izvršenje sedam krivičnih djela, dogodilo se 11 saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija. 

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno 58 pregleda pacijenata. Obavljene je jedna kućna posjeta. 

*** PORODILIŠTE –  Rođene su tri bebe, jedna djevojčica i dva dječaka.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji dobrovoljnog darivanja krvi možete se odazvati svaki radni dan u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Srebrenik:

– u naselju Bjelave prema Kugama u vremenu od 09:00 do 10:00 sati,

– u naseljima: Nišići i Gornji Srebrenik u vremenu od 11:00 do 12:00 sati,

– u naselju Donji Srebrenik u vremenu od 13:00 do 15:00 sati,

***  STANJE NA CESTAMAZbog jutarnje magle upozoravamo na smanjenu vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo puteve u dolinama rijeka: Drine, Vrbasa, Bosne i Lašve.
Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno, svaki dan osim nedjelje od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.
Saobraćaj je do kraja ovog mjeseca zbog radova obustavljen na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad u mjestu Bjelajce. Za vrijeme obustave alternativni pravci su Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Jajce-Mrkonjić Grad.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području Srebrenika je trenutno korona virusom aktivno zaražena 21 osoba.
Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.