Servis: U protekla 24 sata Hitna služba obavila 111 pregleda

- in Izdvojeno, Kanton
441

U Srebreniku jutros sunčano vrijeme. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u  iznosila je 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka 27°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je dva puta, evidentirano je izvršenje pet krivičnih djela, dogodile su se tri saobraćajne nesreće.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija. 

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno 111 pregleda pacijenata. Obavljene su 4 kućne posjeta i tri intervencije za UKC. 

*** PORODILIŠTE – Rođeno je devet beba, sedam djevojčica i dva dječaka.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji dobrovoljnog darivanja krvi možete se odazvati svaki radni dan u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzle:

– u ulici Albina Herljevića od broja 17 do broja 33 u vremenu od 09:00 11:00 sati,

– u dijelu naselja Dokanj (Dragoševići) u vremenu od 09.00 17.00 sati.

Grada Srebrenika u naseljima: Mičići, Gornji Potpeć, Zahirovići i Straža u vremenu od 09:00 do 11:00 sati.

***  STANJE NA CESTAMAJutarnja magla smanjuje vidljivost u višim planinskim predjelima, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Upozoravamo i na sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.
Posebnu pažnju na učestale odrone skrećemo na dionici magistralnog puta Jablanica-Mostar (poslije mosta Begića i Begovića).
Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno, svaki dan osim nedjelje od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.
Saobraćaj je do kraja ovog mjeseca zbog radova obustavljen na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad u mjestu Bjelajce. Za vrijeme obustave alternativni pravci su Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Jajce-Mrkonjić Grad.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području Srebrenika je trenutno korona virusom aktivno zaraženo 12 osoba.
Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.

Podijeli sa ljubavlju