Servis: U protekla 24 sata dogodilo se 12 saobraćajnih nesreća, jedna osoba smrtno stradala

- in Izdvojeno, Kanton
549

U Srebreniku jutros sunčano vrijeme. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u  iznosila je 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka 27°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir nije narušavan, evidentirano je izvršenje 10 krivičnih djela, dogodile se 12 saobraćajnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija. 

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno 111 pregleda pacijenata. Obavljene su 4 kućne posjeta i tri intervencije za UKC. 

*** PORODILIŠTE – Rođeno je sedam beba, pet djevojčica i dva dječaka.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana danas za mještane naselja Grabovica, Sjenjak i Ši Selo od 08:00 do 15:00 sati u Poliklinici za transfuziologiju.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzla u naseljima: Morančani, Ljubače Vojna, Pasci Pruga, Pasci Petrovice, Pasci Smajići, Pasci, Pasci Škola, Pasci Jurići, Pasci Brda, Par selo, Par Selo Škola, Par Selo Pijesak, Par Selo Vojna i Orašje

Grada Srebrenika u naselju Kurtići u vremenu od 09:00 do 14:00 sati.

Grada Živinica u naselju Poljići u vremenu od 09:00 do 15:00 sati.

***  STANJE NA CESTAMAPojačan oprez savjetujemo zbog jutarnje magle koja smanjuje vidljivost na planinskim prevojima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo dionice u dolinama rijeka: Bosne, Spreče, Save i Vrbasa. Danas počinju radovi na izgradnji rasvjete na mostu Begića i Begovića na dionici magistralnog puta Jablanica-Mostar. Za vrijeme radova, saobraćat će se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području Srebrenika je trenutno korona virusom aktivno zaraženo 15 osoba.
Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.