Servis: TK bogatiji za 10 beba

- in Izdvojeno, Kanton
363

U Srebreniku jutros sunčano vrijeme. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u  iznosila je 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka 27°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir nije narušavan, evidentirano je izvršenje pet krivičnih djela, dogodile su se tri saobraćajne nesreće.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija. 

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno 70 pregleda pacijenata. Obavljene su 3 kućne posjeta i dvije intervencije za UKC. 

*** PORODILIŠTE – Rođeno je 10 beba, četiri djevojčice i šest dječaka.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana danas za uposlenike Rudnika Mramor od 08:00 do 15:00 sati u Poliklinici za transfuziologiju.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Srebrenika:

– u naselju Bjelave u vremenu od 08:00 do 09:00 sati,

– u naselju Ravnuše u vremenu od 09:00 do 10:00 sati.

Grada Živinica u naselju Poljići u vremenu od 09:00 do 15:00 sati.

Opštine Sapna u dijelu naselja Goduš u vremenu o 09: do 15:00 sati.

Grada Lukavac u naseljima Devetak  i Kovačevići u vremenu od 09:00 do 13:30 sati.

***  STANJE NA CESTAMA – U jutarnjim satima upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Izdvajamo dionice uz rijeke: Savu, Lašvu, Spreču i Drinu. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.
Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno), svakim danom (osim nedjelje) od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.
Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima Jasen (Prozor-Jablanica) i Vinac (Jajce-Donji Vakuf). U funkciji su alternativni pravci.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području Srebrenika je trenutno korona virusom aktivno zaraženo 16 osoba.
Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.

Podijeli sa ljubavlju