Servis: U protekla 24 sata dogodilo se 10 saobraćajnih nesreća

- in Izdvojeno, Kanton
401

U Srebreniku jutros sunčano vrijeme. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u  iznosila je 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka 30°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je dva puta, evidentirano je izvršenje devet krivičnih djela, dogodilo se 10 saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija. 

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno 59 pregleda pacijenata. Obavljene su dvije kućne posjeta i jedna intervencija za UKC. 

*** PORODILIŠTE – Rođeno je pet beba, tri djevojčice i dva dječaka.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji dobrovoljnog darivanja krvi možete se odazvati svaki radni dan u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Živinica u naselju Šahići u vremenu od 10:00 do 12:00 sati.

Opštine Teočak u naselju Jasikovac u vremenu od 09:00 do 15:00 sati.

***  STANJE NA CESTAMAJutarnja magla smanjuje vidljivost u dolinama rijeka: Bosne, Drine, Vrbasa i Lašve. Vozače na ovim dionicama pozivamo na pojačan oprez. Upozoravamo i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.
Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno, svaki dan osim nedjelje od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.
Saobraćaj je do kraja ovog mjeseca zbog radova obustavljen na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad u mjestu Bjelajce. Za vrijeme obustave alternativni pravci su Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Jajce-Mrkonjić Grad.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području Srebrenika je trenutno korona virusom aktivno zaraženo 14 osoba.
Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.

Podijeli sa ljubavlju