Servis: Najavljeni novi prekidi u snabdijevanju el. energijom

- in Izdvojeno, Kanton
554

U Srebreniku jutros sunčano vrijeme. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u  iznosila je 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka 29°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je jedan put, evidentirana su tri krivična dijela, dogodilo se sedam saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija. 

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno 91 pregleda pacijenata. Obavljene su tri kućne posjete i jedna intervencija za UKC. 

*** PORODILIŠTE – Rođeno je pet beba, četiri djevojčice i jedan dječak.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji dobrovoljnog darivanja krvi možete se odazvati svaki radni dan u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Lukavca u naselju Poljice Malkići u vremenu od 10:00 do 15:00 sati.

Grada Srebrenika:

– u naselju Bjelave prema Kugama u vremenu od 10:00 do 12:00 sati,

– u naselju Ravnuše u vremenu od 08:00 do 14:00 sati.

***  STANJE NA CESTAMA – Brojne su dionice gdje je zbog sanacionih radova izmjenjen režim saobraćanja. Vozače savjetujemo da na svim putnim pravcima voze oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.
Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno), svakim danom (osim nedjelje) saobraćaj se obustavlja u vremenu od 08 do 14 sati. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području Srebrenika je trenutno korona virusom aktivno zaraženo 9 osoba.
Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.