Servis: TK bogatiji za 12 beba

- in Izdvojeno, Kanton
648

U Srebreniku jutros sunčano vrijeme. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u  iznosila je 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka 26°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je pet puta, evidentirano je sedam krivičnih djela, dogodilo se šest saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija. 

*** PORODILIŠTE – U protekla 24 sata rođeno je 12 beba, sedam djevojčica i pet dječaka.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji dobrovoljnog darivanja krvi možete se odazvati svaki radni dan u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Živinice  u naseljima: Gornje Dubrave, Dubrave Luke, Dubrave Vojna, Šehići, Lužanjak, Hadžići, Mustafići, Milići, Selimi, Begići, Kadići, Husići, Dubrave, Dubrave Centar i Križevići u vremenu od 07:00 do 17:00 sati.

Komplet Općine Sapna i Općine Teočak u vremenu od 07:00 do 08:00 sati i od 16:00 do 17:00 sati.

***  STANJE NA CESTAMA – Zbog održavanja međunarodne biciklističke trke, danas se u vremenu od 12 do 15 sati mogu očekivati kraće obustave saobraćaja na putnom pravcu Derventa-Srbac-Bosanska Gradiška-Banja Luka.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA
Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.