Servis: U protekla 24 sata zabilježeno 11 krivičnih djela

- in Izdvojeno, Kanton
595

U Srebreniku jutros sunčano vrijeme. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u  iznosila je 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka 26°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je tri puta, evidentirano je 11 krivičnih djela, dogodilo se pet saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija. 

*** PORODILIŠTE – U protekla 24 sata rođeno je 12 beba, četiri djevojčice i osam dječaka.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana danas za uposlenike Rudnika soli “Tuzla” od 09:00 do 11:00 sati u prostorijama rudnika.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzle u naseljima: Meše Selimovića, Dragodol, Pašage Mandžića, Dr. Mladena Stojanovića, Ive Bojanovića, Murata Priganice, Saliha Vugića, Isaka Samokovlije, Hasana Brkića, Otokara Keršovanija i 27. Marta te u naseljima: Tušanj, Piskavica, Đape, Mandići, Vina, Rovine, Desetine, Moluška Rijeka, Cerovi i Rasovac u vremenu od 09:00 do 16:00 sati,

– u naseljima: Tušanj, Dragodol, Piskavica, Mandići, Rasovac i Cerovi u vremenu od 09:00 do 16:00 sati,

Općine Banovići:

– u ulici 10. Septembar u vremenu od 08:30 do 10:30 sati,

– u ulicama: 10. Septembar, Bosanska i  Civilnih žrtava rata u vremenu od 10:45 doc 13:00 sati.

***  STANJE NA CESTAMA – Jutarnja magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama u višim predjelima. Savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno, svaki dan osim nedjelje od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA
Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.