Kalesija: Općinski načelnik posjetio škole i uručio beskontakte toplomjere

- in Izdvojeno, Kanton
511

Općinski načelnik Sead Džafić posjetio je sve obrazovne ustanove na području naše općine gdje se sastao sa direktorima škola i istima uručio beskontaktne toplomjere kupljenih od ličnih sredstava.

“Ovo je moj vid pomoći našem školstvu kako bi pomogli našoj djeci a i nastavnicima da mogu u svakom trenutku prekontrolisati temperaturu kod djece i da mogu brzo reagovati kako koronavirus ne bi ušao u naše ustanove”, kazao je načelnik Džafić, dodajući: “Svima nam je teško da se naviknemo na ovu situaciju koju nam je napravio ovaj virus, nadam se da će se sve brzo završiti i da ćemo naredne moje plaće usmjeravati u nabavku opreme koja je neophodna, a za koju nadležna ministarstva nemaju novca.”

Veliku zahvalnost na donaciji iskazao je i direktor OŠ Tojšići, koji je ujedno i predsjednik Aktiva direktora škola u Kalesiji Fejzulah Mujanović. 
“Veliko hvala načelniku što je kupio od svojih sredstava beskontaktne toplomjere i što je iste obezbjedio kako za centralne tako i za područne škole. Ukupno je podijeljeno 20 toplomjera, računajući i našu MSŠ Kalesija”, rekao je direktor Mujanović.

Zahvalnost za ovaj gest iskazala je i Edita Mustafić direktorica OŠ Kalesija koja je načelnika upoznala i sa aktivnostima koje se provode na realizaciji projekta pokrivanja škole gdje borave učenici nižih razreda.

Sead Džafić je prilikom posjete direktorima kazao da će i naredne plaće biti usmjerene za pomoć onima kojima je pomoć potrebna, ali također i za nabavku potrebnih sredstava za učenike kako bi se pomoglo u spriječavanju širenja koronavirusa.