Servis: U protekla 24 sata evidentirano 14 krivičnih djela

- in Izdvojeno, Kanton
329

U Srebreniku jutros sunčano vrijeme. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u  iznosila je 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka 30°C.

*** MUP TK –  U protekla 24 sata javni red i mir narušen je tri puta, evidentirano je izvršenje 14 krivičnih djela, dogodilo se sedam saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija. 

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno 47 pregleda pacijenata. Obavljene su 3 kućne posjete i jedna intervencija za UKC. 

*** PORODILIŠTE – Rođene su četiri bebe, jedan dječak i tri djevojčice.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana u utorak za stanovnike MZ Ljubače, Pasci i Par Selo u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzla:

– u naseljima: Divkovići i Lipnica u vremenu od 10:00 do 11:00 sati,

– u ulicama: Majska,21.Aprila,Vjekoslava Tunjića,Vojka Milovanovića i Plane  u vremenu od 09:00 do 10:00 sati,

– u ulici Bukinjska u vremenu od 11:00 do 12:00 sati,

– u naselju Ljepunice u vremenu od 12:00 do 13:00 sati.

Grada Živinica u naseljima: Kutić, Golubinjak, Hornica i Đakovići u vremenu od 10:00 do 13:00 sati.

***  STANJE NA CESTAMA – U jutarnjim satima upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području grada Srebrenika trenutno zaražene 4 osobe. 
Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.

Podijeli sa ljubavlju