Servis: U protekla 24 sata Hitna služba obavila 70 pregleda

- in Izdvojeno, Kanton
616

U Srebreniku jutros sunčano vrijeme. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u  iznosila je 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka 29°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je jedan puta, evidentirano je izvršenje šest krivičnih djela, dogodilo se pet saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik je imala jednu intervenciju. Tehnička intervencija dostava vode za piće MZ Previle.

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno 70 pregleda pacijenata. Obavljene su 3 kućnie posjete i 5 intervencija za UKC. 

*** PORODILIŠTE – Rođeno je devet beba, pet dječaka i četiri djevojčice.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana danas za stanovnike MZ Ljubače, Pasci i Par Selo u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzla u naseljima: Donja Obodnica, Avdibašići, Petrovići, Bakaluše, Nikolići, Hidani, Crno Blato, Brđani,Dvor, Lameše, Cerik, Dolovi, Kozlovac, Solina, Martinovići, Sekin, Dokanj, Svojtina, Grabovica, Mala Solina, Kosci, Gornja Grabovica, Srednja Grabovica i Tetima u vremenu od 11:00 do 13:00 sati.

Grada Srebrenika u naselju Sječe u vremenu od 09:00 do 14:00 sati.

Općine Sapna u naselju Sapna u vremenu od 09:00 do 14:00 sati.

***  STANJE NA CESTAMA – Jutarnja magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Lašvu i Drinu. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području grada Srebrenika trenutno zaražene 4 osobe. 
Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.