Servis: Najavljeni prekidi u snabdijevanju el. energije na području Srebrenika i okoline

- in Izdvojeno, Kanton
510

U Srebreniku jutros sunčano. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u  iznosila je 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka 27°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je pet puta, evidentirano je izvršenje tri krivična djela, dogodilo se pet saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija. 

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno 74 pregleda pacijenata. Obavljene su 3 kućne posjete i 6 intervencija za UKC. 

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji dobrovoljnog darivanja krvi možete se odazvati svaki radni dan u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzle:

– u naseljima: Seljublje, Puljkov Do, Ban Brdo, Horozovina, Paraći, Čifluk, Donje Hrasno i Gornje Hrasno  u vremenu od 10:00 do 15:00 sati,

– u ulicama: Tuzlanskog Partizanskog Odreda, Proleterskih Brigada, Ozrenska i Ćazima Alića  u vremenu od 09:00 do 12:00 sati.

Grada Srebrenika:

– u naselju Ljenobud  u vremenu od 09:00 do 11:00 sati,

– u naselju Mehmeduša u vremenu od 13:00 do 15:00 sati.

***  STANJE NA CESTAMA – Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, apelujemo na vozače da budu maksimalno oprezni i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području grada Srebrenika trenutno zaražene 3 osobe. 
Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.

Podijeli sa ljubavlju